Spritnyt fabrikslayout

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Udsendes ca. 10-12 gange om året.
Nemt at afmelde igen - og vi videregiver naturligvis ikke din e-mail-adresse til andre.

Spritnyt fabrikslayout

De markant forbedrede fysiske rammer i vores nye domicil har givet os en enestående mulighed for at redesigne og optimere vores fabrikslayout.

”Vi har i langt højere grad end tidligere nu mulighed for at lave en produktionslinje, hvor man tilgodeser et naturligt og optimalt flow hele vejen gennem produktionen,” siger Aage Agergaard, der blandt andet har kigget meget på den optimale placering og gruppering af maskiner.

I den nye hal bliver eksempelvis højhastighedsmaskiner og fræsemaskiner placeret i grupper, så operatørerne kan betjene så mange maskiner som muligt. Ligeledes har medarbejderne i trådgnistningsafdelingen bedre muligheder for at betjene andre maskiner, mens trådgnistningen foregår.

De fleste kabler bliver placeret i forsænkede kanaler i gulvet, så de ikke ligger i vejen for medarbejdere, trucks og svingkraner, og der bliver etableret et supermoderne udsugningsanlæg, der skal sikre et optimalt indeklima.

Inputs fra samtlige afdelinger
Samtlige ni afdelinger i Hjernøs produktion er desuden blevet bedt om at komme med inputs til layoutet. Det har blandt andet resulteret i, at reolerne i montageafdelingen bliver rykket lidt ud fra væggen, så det bliver nemmere at tilgå eksempelvis de bagerste æsker med bolte.

”Det kan lyde som småting, men for vores montører er det en vigtig lille detalje i en travl hverdag,” siger administrerende direktør Aage Agergaard.